top of page

Oproepje

Makers gezocht

Haagse verhalenmakers gezocht
voor nieuwe podcastserie

Voor de nieuwe podcast Via Via zoek ik - Lotte van Gaalen - makers uit Den Haag die graag een kort audioverhaal willen maken dat zich afspeelt in Den Haag. Ervaring met podcasts of audio is fijn, maar hoeft niet. Ervaring met storytelling is belangrijker. Dat kan ook op het podium zijn, of bv. schrijvend of filmend. 

 

Via Via is een podcast met verrassende verhalen over mensen in de stad. In elke aflevering zijn we op één plek (het voetbalpleintje, het ziekenhuis, de markt, etc) en horen we verschillende korte verhalen (2 tot 6 minuten) die iets met deze plek te maken hebben. Een meneer die op de begraafplaats allemaal nieuwe vrienden heeft gemaakt, een papierfabriek waar geen computer te vinden is, de eigenaar van een buurtsuper die zijn klanten van gratis levensadvies voorziet, een klein meisje dat op een onverwachte manier haar hele wijk bij elkaar heeft gebracht...

De korte verhalen die je hoort in Via Via kunnen allemaal heel verschillend klinken. Misschien wil je een klassieke radioreportage maken, of een gesproken column, spoken word met muziek, of heel iets anders. 

Vanaf september 2023 zal Via Via online komen en de serie loopt door tot in 2024. Maar verhalen maken kan nu al; we werken graag vooruit.

Heb je nog nooit met audio gewerkt? Geen probleem. Wij hebben apparatuur die je kunt lenen en we helpen je om je idee uit te voeren. Ook ervaren makers kunnen reageren. Via Via wordt een serie waar ervaren én beginnende makers naast elkaar werken.

 

Meld je aan, stuur je ideeën en vragen naar redactie.viavia@gmail.com. Dan gaan we kijken of jouw ideeën passen bij Via Via en of we kunnen samenwerken. Als dat zo is spreken we een deadline af en ontvang je natuurlijk een vergoeding voor je werk. Het is handig als je een KVK inschrijving hebt, maar ook dat is geen must. 

Deel deze oproep gerust. Ik hoop van je te horen!

bottom of page